Μετά από πάροδο ???????? χρόνων, σήμερα, η Πολιτεία αναγνώρισε το επάγγελμα του Επαγγελματία Φωτογράφου και Βιντεογράφου κατοχυρώνοντας του συγκεκριμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Ο περί Εγγραφής Φωτογράφων Νόμος του 2020 που ψηφίστηκε σήμερα από την Βουλή των Αντιπροσώπων, ομόφωνα, είναι η δικαίωση μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από το 1988 από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Φωτογράφων και Βιντεογράφων (ΠΟΒΕΚ).
Ο νόμος κατατέθηκε το 2012 και μετά από 8 χρόνια εμποδίων, νομικών προβλημάτων, προσωπικών αντιπαραθέσεων, μίας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης καταφέραμε να διαμορφώσουμε τις πρόνοιες της νέας Νομοθεσίας μέσα από την εμπειρία, την διαβούλευση και τα νέα δεδομένα που επέφερε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για την ιστορία το πρώτο νομοσχέδιο δημιουργήθηκε από τον Κυριάκο Λάρκο και προωθήθηκε από μια ομάδα Επαγγελματιών Φωτογράφων. Η προσπάθεια συνεχίστηκε πιο έντονα τα τελευταία δύο χρόνια υπό την Προεδρία του Πάμπου Χαραλάμπους μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους, ενώ από τις αρχές του έτους και κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας Μάρτιος-Απρίλιος 2020 έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, επαφές και αλληλογραφία έτσι ώστε να προωθηθεί τάχιστα η ψήφιση του νομοσχεδίου και η συμπερίληψη των Επαγγελματιών Φωτογράφων και Βιντεογράφων σε όλα τα Έκτακτα Σχέδια της Κυβέρνησης για την πανδημία.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, όλα τα πολιτικά κόμματα και τα Υπουργεία που ενεπλάκησαν στην συζήτηση στην Βουλή. Καθοριστική συμβολή στην προώθηση του Νομοσχεδίου από το 2012 και ιδιαίτερες ευχαριστίες στους βουλευτές ΑΚΕΛ και Οικολόγων Ανδρέα Φακοντή και Γιώργου Περδίκη που ενέγραψαν τον Νόμο.
Ο Σύνδεσμος μας τις επόμενες ημέρες θα ειδοποιήσει όλα τα μέλη και μη για τις πρόνοιες του Νομοσχεδίου.
Μένετε συντονισμένοι παρακολουθόντας την σελίδα μας στο Facebook για όλες τις εξελίξεις.